Libegő-Trail 2024

VERSENYKIÍRÁS

A Libegő-Trail terepfutó versenyünkön három táv közöl választhatsz: Libegő-Trail Classic (25 km, 5 kör a Libegő alatt), Libegő-Trail Fun (14 km, 1 kör a libegő alatt +futás a Normafa térségében), Libegő-Trail Vertical (1,5 km)

A Budai-hegység klasszikusa, a Libegő alatti meredek ösvény futása mindenkit megindít aki, szereti a terepfutást. Képeket itt, videót itt találtok a korábbi versenyről.

A Classic táv esetén a feladat egyszerű: fuss fel a libegő alatt, majd egy hosszabb ösvényen újra le a kiindulási ponthoz, mindezt ötször! Az egyes körök ugyanazok, ami változik az mi magunk, körről-körre, érdemes ezt megélni!

A Fun távosok egyszer teszik meg a kört, majd a felfutnak a Normafára és a Csacsi-réten át a Libegő felső állomásához. Rajt/cél: Libegő felső állomása.

Részvételhez nem szükséges helyismeret, mivel az útvonalat a verseny idejére saját szalagozással jelöljük ki.

ALAPADATOK

Verseny időpontja:

2024. április 6., szombat, Rajt időpont: Fun: 9:00 Classic 9:15, Vertikal 8:00

Versenytávok:

Három táv közül választhatsz:

Classic: 25 km, 1650 m szintemelkedés, Fun: 14 km, 770 mD+,

Vertical: 1,5 Km, 300 mD+

Szintidő:

Versenyeinken külön férfi és női szintidőt alkalmazunk az alábbiak szerint.

Férfi : Classic 4:00 óra, Fun 2:30 óra, Vertical: szintidőd hamarosan közzétesszük…

Női: Classic 4:20 óra, Fun 2:40 óra, Vertical: szintidőd hamarosan közzétesszük…

Nevezési díj:

Classic: 15.000,- Ft, Fun: 13.000,- Ft, Vertical: 7000,- Ft

Rajt/cél helyszín:

Classic és Fun távok: Normafa látogatóközpont, Budapest, 12 ker. Eötvös út 48.,

Vertical rajt: Libegő alsó állomása, 1121-Budapest, Zugligeti út 98.

Vertical cél: Erzsébet-kilátó

Rajtcsomag átvétel: 7:00-9:00 a versenyközpontban

Versenyközpont: Normafa látogatóközpont, Budapest, 12 ker. Eötvös út 48.

A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza:

  • egyedi érem a szintidőn belül teljesítőknek
  • chipes időmérés pályajelölés, pályabiztosítás
  • ÚJDONSÁG : egyedi érem a szintidőn túl teljesítőknek
  • értékes nyeremény a dobogósoknak minden távon
  • névre szóló rajtszám
  • tombolán való részvétel
  • frissítés a verseny útvonalán (izotóniás ital, víz, Coca-Cola, banán, alma, mazsola, édes és sós keksz, ropi)
  • csomagmegőrzés
  • zuhanyzási és öltözői átöltözési lehetőség

ÚTVONAL

Térképes megjelenítés és letölthető gps adatokat IDE kattintva éred el.

A verseny 80 %-ban terepen, tehát burkolatlan úton, ösvényeken halad. Jelentős része nehéz: sziklás, esetleg saras, csúszós, meredeken emelkedik vagy meredeken lejt.

Classic útvonal leírása:

A korábbi évek rendezésétől eltérően a verseny a Libegő felső állomásától indul. A rajt utáni első szakasz a torlólás elkerülése érdekében az Erzsébet -kilátóig az aszfaltozott úton halad.(kb. 200 m). A következő körökben már ezt a szakaszt is a lépcsőn és gyökeres ösvényen tesszük meg a kilátóig. Innen kezdődik a meredek lefutás, kezdetben a piros omega majd többnyire a zöld háromszög jelzésen. Tisztán terepfutás, két helyen keresztezünk forgalomtól elzárt aszfaltutat, illetve egy 200 m szakaszon futunk is rajta. Itt keresztezzük a Libegő alatt felfelé igyekvő sorstársak útvonalát. A Tündér-sziklát érintve murvás, tereplépcsős lefutás fogja lekötni a figyelmünket és mozgáskoordinációs készségeinket, majd erodált sziklalépcsőkön hirtelen a Zugligeti úthoz érkezünk, innen a jártán haladva 200 m után elérjük Libegő alsó állomását. A következő 1,1 km-es szakasz lényegében a Libegő alatt halad, a Libegőn utazva jó lehetőség nyílik a szurkolásra, a versenyzők fotózására. Kezdetben 250 m meredek járda, néhány lépcső, majd keskeny meredek ösvény, amely 240 m szintkülönbséggel emelkedik a Libegő felső állomásáig. Az állomás mellett elhaladva 100 m vízszintes futás után meredek lépcsős, gyökeres szakaszon futunk fel az Erzsébet-kilátóhoz, itt található a frissítő- és időmérő pont.

Fun táv leírása:

A Libegő felső állomásától indul a verseny felfutunk az aszfalt úton Erzsébet-kilátóhoz, majd meredek szerpentinen a Libegő alsó állomásához. Innen a Libegő alatti ösvényen meredek felfutás több min 300 m szintemelkedéssel az Erzsébet kilátóhoz. Innen az előzővel azonos útvonalon lefutunk a Tündér-szikla aljáig, majd át a Normafa aljáig, illetve fel a sípályán. A Csacsi-réten és kisebb ösvényeken keresztül jutunk vissza a célba a Libegő felső állomásához.

Vertical táv leaírása:

Végy egy nagy levegőt és fuss fel a Libegő alsó állomásától a Libegő alatti ösvényen, a Libegő felső állomását érintve egészen az Erzsébet-kilátóig.

NEVEZÉS MÓDJA

A versenyen résztvenni csak internetes előnevezéssel lehet. A nevezési felületet honlapunkon vagy IDE kattintva találod meg.

Nevezés kezdete: 2023. november 15. 20:00

Létszámlimit: Classic táv: 250 fő Fun táv: 250 fő, Vertical: 100 fő

Nevezésed a részvételi díj beérkezése után biztosított. Erről az általad megadott emailcímen értesítünk és ellenőrizheted magad a nevezési listán is itt.

Nevezés nem visszamondható (nevezési díjat nem fizetünk vissza és nem vihető át másik rendezvényre!!!), de 2024. március 25.-ig átruházható.

SZABÁLYOK, NEVEZÉSI FELTÉTELEK

NEVEZÉSI KORHATÁR

14. betöltött életév. A versenyen tehát a 2009. április 6. előtt születettek vehetnek részt.

ALKALMASSÁG

A versenyen való induláshoz nincs szükség sem védettségi igazolványra sem Covid-tesztre !

A versenyen mindenki saját felelősségére vehet részt.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő egyben nyilatkozatot tesz, hogy nincs tudomása olyan egészségügyi kockázatról (szív- és érrendszeri betegség, keringési rendellenesség, mozgáskoordinációs zavarok stb.) amely számára jelen versenyen való részvételt különösen kockázatossá tenné.

Minden résztvevőnek tisztában kell lennie a terepen való futás nehézségeivel, kockázataival.

Covid-19

A versenyen résztvenni csak a Covid-19 járvány intézkedések, jogszabályi előírások figyelembevételével és betartásával lehet. A jogszabályi előírások változásáról a nevezési időszakban és a versenyt közvetlenül megelőzően is minden nevezőt emailen tájékoztatunk

FELELŐSSÉG

A rendezőséggel szemben a futóversenyen elszenvedett esetleges balesetekért semmilyen felelősségre vonás vagy kártérítési igény nem támasztható.

ADATVÉDELEM

A résztvevők nevezés során megadott adatait a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, különös figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelkezésünkre bocsátott adatokat harmadik félnek semmilyen jogcímen nem adjuk ki.
A verseny résztvevői nevezésükkel hozzájárulnak, hogy a nevezési és eredmény listában nevük, születési hely és idő nyilvánosan szerepel és rögzítésre kerül.
A verseny résztvevői tudomásul veszik, hogy a versenyen fotó és videó felvételek készülnek, amelyet a szervezők a továbbiakban a verseny promotálására felhasználhatnak.

VERSENYRAJT

A Classic és a Fun távok tömegrajttal indulnak, a Vertical táv 15-30 s közötti egyéni indítással.

KÜLSŐ SEGÍTSÉG

A versenyen mindenki egyénileg indul. Kisérő, iramfutó használata kutyával való együtt futás nem megengedett.

FRISSÍTSÉS

A verseny pálya mentén 1 frissítőpontot helyezünk el az Erzsébet-kilátó térésgében, tehát körönként van lehetőség frissítésre. A Fun táv résztvevőinek is ezen a ponton van frissítés, 5 km-nél. A frissítőpont szolgáltatása: izotoniás ital, víz, Coca-Cola, banán, alma, mazsola, édes és sós keksz, ropi A frissítőpont egyben időmérő pont is.

IDŐMÉRÉS

A versenyen elektronikus, chipes időmérést alkalmazunk. Az időmérő chipe a helyszínen a rajt előtt vehető át. Nem szedünk letéti díjat achipert, megkönnyítve ezzel rajtcsomag átvétlei folyamatot. DE: a chipet minden résztvevő köteles visszaadni a beérkezéskor a célkapuban. Elhagyott chip ellenértékét (3000,- Ft) a helyszínen kérjük megfizetni !!!
Időmérő pontok: Libegő alsó állomása, Erzsébet-kilátó, + egy titkos pont. Minden időmérő ponton szervezők segítenek az időmérésnél.

ÚTVONAL JELÖLÉS

A verseny útvonalát szalagozással és a talajon elhelyezett jelzésekkel jelöljük. Nincs szükség helyismeretre, vagy térkép használatra.

DÍJAZÁS

A versenyen az abszolút első 3 női és férfi helyezettjét külön díjazzuk.

Minden szintidőn belüli teljesítő egyedi érmet kap.

Minden – a teljes távot megtevő – szintidőn túl teljesítő , egy sajátos egyedi érmet kap.

Comments are closed.